Søk i denne bloggen

fredag 9. september 2011

Nigth sailing

Cartagena var en flott by Grunnlagt og utviklet i år 227 før kristus av cartageneren Hastrubal og ble derved senter for kartagensk innflytelse i Europa. Hastrubals bror Hannibal brukte stedet som base for sin ekspedisjon over Alpene (han med elefantene) St.James den store landet her i år 36 etter kristus og bragte kristendommen til Spania fra Palestina sies det. En sjøreise som etter legenden tok 4 dager. Philip II befestet området i det 16. århundret og Drake stjal kanonene og bragte dem til Jamaica i år 1585. Charles III etablerte arsenal og marinebase i det 18. århundre og republikanerne holdt stand her i flere måneder mot Madrid under borgerkrigen i 1936. Byen er fremdeles en marineby.
Vi traff en hollender i Cadiz ombord på Risørskjøyta «Eos» og han sa at: «where the military are, there is money». Det stemmer for det var virkelig en flott by. Gatene var flislagt med hvite fliser og fliser med forskjellig mønster. Cartagena er virkelig en vakker by og vi kunne ikke dy oss for å sende et kort av «the town hall» til vår egen ordfører Sture. Vi blir kanskje å overvintre her etter å ha seilt litt rundt her i Middelhavet. Vi var også å besøkte det nye sykehuset her og det var virkelig et flott byggverk. Men for å ta en enkel blodprøve, tok det 1,5 time, men det hadde nok litt med språket å gjøre.
Dagen da vi skulle gå videre traff vi den norske båten Abela III fra Oslo med Berit og Svein ombord. Det var hyggelig å treffe dem og vi regner med å treffe dem igjen senere.
Kl.1300 den 1/8 stakk vi ut kursen mot Balearene, vi hadde en fin nattseilas og kom fram til Ibiza midt på dagen. Vi svingte oss inn til den første og beste marinaen i Ibiza by og gikk opp på havnekontoret for å spørre om de hadde plass til oss. Jo det hadde de, men det kostet 150 euro pr.natt (ca.1200 kr). Jeg svarte da at vi er dessverre ikke millionærer og vi gikk videre til neste plass som het santa Eulalia, der kostet det bare 80 euro. Det var sent på dagen og ingen mulighet for ankring så vi godtok prisen. Nok en strabasiøs fortøyning ble det (mye vind), men ingenting ble skadet, bortsett fra skipperens og styrmannens stolthet. Dagen etter stimet vi ut fra Santa Eulalia og lurte på hva vi hadde gjort henne. Vi hadde litt problem med avgangen også pga. mye vind.
Nok en fin nattseilas hadde vi fra Ibiza til Puerto de Soller på Mallorca hvor vi ankom på søndagsmorgenen. Vi fikk plass i marinaen til en overkommelig pris og fortøyningen gikk utmerket uten hjelp fra marineros. Vi bestemte oss for bli her noen dager.Puerto de Sòller var en fin plass med ikke alt for mye turisme. Havna her har forbindelse til byen Sòller med en gammel trikk som blir 100 år neste år. Videre fra Sòller til Palma går det også et Viktoriansk tog,anbefales.

Onsdag den 8 fikk vi fint besøk ombord , Sissel og Knut Krogstad fra Svolvær, som var på ferie i Alcudia.Ellers er det mange norske som ser flagget og kommer ned på kaia for å slå av en prat. Vi liker oss så godt her at vi blir nå liggende noen dager til her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar