Søk i denne bloggen

søndag 17. juli 2011

Slain`te



8/7

I East harbour ble vi fortøyd ved en spuntvegg (korrugerte stålplater), ikke noe særlig når forskjellen på flo og fjære er 3,5 mtr. Uten strøm, vann og andre faciliteter er det den dårligste plassen vi har ligget på hele turen. Fordelen var at vi lå nært byen.

Vi benyttet anledningen til å klargjøre båten for nytt mannskap. Utpå kvelden kom Solfrid og 
Kjell – Ottar. De kom med drosje fra Glasgow. En sjåfør som overhodet ikke var kjent i Greenock, fant ut at han var manisk depressiv. Han ville selvfølgelig ikke høre på en bøfjerding som prøvde å geleide han. Etterhvert klarte han å finne East India harbour. Dagen etter spaserte vi bort til James Watt harbour for å kikket på Tall ships sirkuset, mange flotte skip og skuter og en masse folk.

Vi forlot Greenock på ettermiddagen og gikk til Largs marina, et lite stykke sør. Flott marina og hyggelige folk, det var «no problem» å få bunkers på søndagsmårran før vi satte kursen mot nord Irland og Bangor, like utafor Belfast. Hadde kontakt med Havørn som lå i Toon og ble enig om å møtes i Bangor.

Vi hadde en fin seilas fra Largs til Bangor, bra vær, men endel straum. Midt på fjorden (north channel) reiste det seg en straumskavel som kom rett ned i skolten på Kjell-Ottar, han var fullstendig uforberedt og sto der som et vått spørsmålstegn. Cockpiten fyltes med vann og Solfrid ble buksblaut. Hadde oss en god latter etter denne episoden. Resten av turen var det flatt hav og når vi kom til Bangor møtte vi kameratbåten vår Havørn.
Dagen etter, 11/7 tok vi toget til Belfast, spiste lunsj og tok en sigthseeingtur med buss rundt i byen.

Nord Irland er jo kjent for uroligheter gjennom mange år og spesielt Belfast. Dagen etter, den 12. skulle Oransjeordenen ha demonstrasjon og vi ble frarådd å være i byen da. 
12/7 gikk vi fra Bangor med kurs for Republikken Irland, tvers av the Fort heiste vi det Irske flagget og vi var endelig i Irland. Vi satte kursen for Arklow og etter en lang vakker nattseilas gikk vi inn elveløpet i Arklow, der var det selvfølgelig fullt med flytbryggen og vi måtte fortøye med spuntveggen igjen.

Havørn kom inn etter oss og fikk et stort dekk på propellen, Øyvind fikk tak i dykker og han fjernet det, heldigvis ble det ingen skade.

Fra Arklow seilte vi videre til Kinsale, det ble et slitsomt døgn med motvind og stamping. Nå ligger vi å venter på bedre vær for å fortsette til Dingle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar